Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Gurite

Vreti o reteta care sa le placa celor mici si care sa-i amuza, incercati reteta de gurite. Aceste gurite va vor rezolva problema micului dejun sau a gustarilor de peste zi. Pufoase si gustoase amuzantele gurite nu vor putea fi refuzate de cei mici.

Reteta gurite

Reteta gurite

Ingrediente pentru gurite:

1. Faina – 450 g.
2. Unt – 200 g.
3. Smantana – 50 ml.
4. Zahar (pudra) – 150 g.
5. Galbenusuri – 3
6. Sare – un varf de cutit
7. Rom – 15 ml.
8. Praf de copt – o lingurita
9. Lamaie – coaja rasa de la o jumatate de lamaie
10. Nuci – 200 g.
11. Zahar (pudra) – 150 g.
12. Zahar (vanilat)

Mod de preparare pentru gurite:

1. Se freaca untul cu zaharul, intr-un castron pana cand se moaie, adaugand pe rand galbenusurile, smantana, romul, sarea, coaja de lamiie si faina cu praful de crescut.
2. Se amesteca aluatul bine cu mana, fara sa se framante si apoi se tine la rece 30 minute.
3. Dupa aceea, se ia din aluat cate o bucata, se modeleaza in forma de sul cu diametrul de 2 cm care se taie in bucati de 2 cm, din fiecare bucata se formeaza, pe masa, cate o bila.
4. Se bat albusurile spuma tare. Se prinde putin fiecare bila intre doua degete, se trece cu partea opusa prin albus si apoi prin nuca tocata. Bilele se asaza in tava neunsa, cu distanta de 2 cm intre ele.
5. Se coc la foc mijlociu, 20-25 minute, ca sa se rumeneasca putin. Cat sint calde, se trec toate bilele prin zahar pudra cu zahar vanilat.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response