Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Inghetata de caramel

Inghetata cu caramel este o dulceata de inghetata. Daca v-ati saturat de tornada fructelor de sezon si vreti sa va delectati cu altceva decat un curcubeu de arome si culori, incercati inghetata cu caramel!

Reteta inghetata de caramel

Reteta inghetata de caramel

Ingrediente pentru inghetata de caramel:

1. Lapte (condensat) – 1,2 l.
2. Galbenusuri de ou – 8
3. Zahar – 275 g.
4. Apa – 50 ml.

Mod de preparare pentru inghetata de caramel:

1. Se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele condensat si se mixeaza la viteza mare timp de cateva minute.
2. Un litru de lapte condensat se fierbe si se ia de pe foc.
3. Laptele fierbinte sa amesteca cu galbenusurile, apoi puneti acest continut intr-un vas la foc mic si amestecati continuu pana incepe sa fiarba.
4. Intr-un alt vas se face siropul de caramel din apa si zahar.
5. Se amesteca caramelul cu laptele fierbinte si se pun la congelator pentru cateva ore.
6. Amestecati inghetata de cateva ori in tot acest timp de congelare.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response