Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Inghetata de menta

Decorata cu fulgi de bomboane sau cu bombonele pisate din menta, aceasta inghetata este perfecta pentru ocazii mai deosebite!

Reteta inghetata de menta

Reteta inghetata de menta

Ingrediente pentru inghetata de menta:

1. Galbenusuri – 4
2. Frisca lichida – 355 ml.
3. Zahar – 150 g.
4. Sare – 2 g.
5. Smantana dulce – 475 ml.
6. Esenta de vanilie – 20 ml.
7. Bomboane din menta – 250 g.

Mod de preparare pentru inghetata de menta:

1. Intr-o oala amestecati galbenusurile, frisca lichida, zaharul si sarea, tinand pe foc pana cand amestecul se ingroasa si compozitia se lipeste de spatele unei linguri, adica nu curge usor.
2. Luati de pe foc, introduceti oala intr-un recipient cu apa rece si amestecati putin, apoi incorporati smanta dulce batuta si vanilia, apoi introduceti in congelator pentru cateva ore sau peste noapte.
3. Amestecati din cand in cand, iar inainte de a servi, incorporati in compozitie fulgii de bomboane de menta.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response