Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Inghetata de sampanie

Inghetata de sampanie este un produs al cofetariei franceze si normal este o inghetata mai sofisticata. Daca vreti sa pregatiti o cina romantica intr-o seara calduroasa de vara, nimic mai potrivit sa incheiati cu inghetata de sampanie. Si bineinteles langa inghetata de sampanie, puteti consuma restul de sampanie pentru ca tot ati desfacut-o.

Reteta inghetata de sampanie

Reteta inghetata de sampanie

Ingrediente pentru inghetata de sampanie:

1. Galbenusuri – 2
2. Lapte – 250 ml.
3. Zahar vanilat – 40 g.
4. Lamaie – coaja rasa de la o jumatate de lamaie
5. Sampanie – un pahar
6. Frisca – 100 ml.

Mod de preparare pentru inghetata de sampanie:

1. Puneti zaharul, laptele si coaja de lamaie si galbenusurile intr-o craticioara la foc mic.
2. Mestecati in continuu pana ajunge la punctul de fierbere.
3. Scoateti coaja de lamaie si lasati sa se raceasca; Cand se raceste adaugati sampania si frisca si puneti amestecul intr-un castron tinut in prealabil la rece, cel putin o jumatate de ora.
4. Daca nu serviti in cel mult 2 ore, inainte de servire bagati mixerul si amestecati pentru 20 minute.
5. Serviti in cupe de sampanie si turnati sampanie rece deasupra;
6. Puneti restul de sampanie in frigider, in mod sigur sticla nu va ramane neterminata in seara asta.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response