Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Inghetata de vanilie

Ai nevoie de:

  • 3 batoane de vanilie
  • 150 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar

 246072_p.JPG


Cum procedezi:

1. Fierbi laptele cu batoanele de vanilie, apoi le scoti. Galbenusurile le bati cu zaharul si le adaugi in laptele care clocoteste. Lasi sa fiarba la foc mic, amestecand continuu, pana cand compozitia capata consistenta smantanii.
2. Dai la racit, adaugi frisca lichida si amesteci bine. Introduci la congelator pentru 5-6 ore. Din cand in cand amesteci pentru a impedica formarea cristalelor de gheata. O aduci musafirilor tai garnisita cu bucatele din batonul de vanilie.

Timp de preparare: 30 de minuteTimp de congelare: 6 ore

Dificultate: usor

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response