Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Inghetata Kilimanjaro

Inghetata traditionala libaneza, un festin al gustului si prospetimii, inghetata Kilimanjaro incanta intotdeauna turistii aflati in vacanta.

Reteta inghetata Kilimanjaro

Reteta inghetata Kilimanjaro

Ingrediente pentru inghetata Kilimanjaro:

1. Lapte gras – 1 l.
2. Zahar – 125 g.
3. Amidon – 75 g.
4. Zahar vanilat – 2 plicuri
5. Sirop de portoclae – 10 ml.
6. Smantana (grasa) – 125 ml.
7. Fistic – 150 g.
8. Mierde de albine – 6 linguri
9. Pepene galben – 6 felii
10. Inghetata de vanilie – 6 cupe
11. Nuca (taiata)

Mod de preparare pentru inghetata Kilimanjaro:

1. Se pune laptele dulce la fiert, oprind o ceasca. Dupa ce fierbe se ia vasul de pe foc.
2. Se adauga zaharul pana se dizolva, apoi zaharul vanilat si la urma ceasca de lapte nefiert amestecata cu amidonul alimentar, fara cocoloase.
3. Se amesteca mereu, la foc mic, pana se ingroasa compozitia, ca o budinca, apoi se pune siropul de portocale si smantana, amestecand. Dupa cateva minute se opreste focul si se toarna in 6 cupe udate cu apa.
4. Dupa ce se scot cupele de la frigider (aproximativ 2 ore), se rastorn pe cate o farfurie unde exista deja feliile de pepene galben.
5. Se orneaza apoi cu cate o cupa de inghetata de vanilie, se presara nuca si fistic si la sfarsit cate o lingurita de miere pe fiecare inghetata.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , ,

Leave a Response