Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Inghetata traditionala de piersici

Acest tip de inghetata se obtinea pe vremuri, cand tehnologia nu era atat de avansata, in congelatoare vechi care mergeau manual, iar cineva cu multa rabdare invartea manerul pana cand inghetata se facea perfect. Punand fructe proaspete, culese din propria recolta, sau cumparate din piata, inghetata devenea un adevarat festin.

Reteta inghetata traditionala de piersici

Reteta inghetata traditionala de piersici

Ingrediente pentru inghetata traditionala de piersici:

1. Lapte – 4 cani
2. Zahar – 2 cani si jumatate
3. Praf de sare – 2 cani si jumatate
4. Oua – 4 buc.
5. Smantana grasa (pentru frisca) – 5 cani
6. Piersici (facute piure) – 2 cani
7. Esenta de vanilie – o lingura
8. Esenta de migdale – un sfert de lingura

Mod de preparare pentru inghetata traditionala de piersici:

1. Intr-o oala incalziti laptele pana cand ajunge la punctul de fierbere, dar nu incepe sa clocoteasca. Adaugati zaharul si sarea si amestecati pana se dizolva. Adaugati apoi treptat mixul din lapte peste oua, amestecand continuu. Puneti totul inapoi in oala si continuati sa amestecati.
2. Puneti pe foc timp de 10 – 12 minute, amestecand in continuare. Luati de pe foc, lasati sa se raceasca cel putin doua ore, sau lasati la rece peste noapte.
3. Intr-un bol mare, amestecati frisca, fructele, esenta de vanilie si esenta de migdale (optional). Adaugati mixul din lapte, mixand bine.
4. Puneti totul in congelator intr-un recipient pentru inghetata.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response