Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Inghetate de portocale cu crema de ou

Cine nu si-ar dori sa fie rasfatat cu o apetisanta inghetata de portocale cu crema de ou. Inghetata de portocale cu crema de ou este un desert de sezon, racoros si vitaminizant. Uimeste-ti familia si prietenii preparand-o in propria ta bucatarie!

Reteta inghetata de portocale cu crema de ou

Reteta inghetata de portocale cu crema de ou

Ingrediente pentru inghetata de portocale cu crema de ou:

1. Apa – jumatate de l.
2. Zahar – 300 g.
3. Galbenusuri – 6
4. Portocala – coaja de la o portocala si zeama de la 2 portocale
5. Lamaie – zeama de la o lamaie

Mod de preparare pentru inghetata de portocale cu crema de ou:

1. Se freaca ouale cu zaharul.
2. Se pune sa fiarba laptele sic and clocoteste se adauga vanilia.
3. Se da la o parte, se acopera si se lasa asa un sfert de ora.
4. Se toarna laptele incet peste oua, amestecand intr-una.
4. Se pune cratita cu compozitia pe foc potrivit si se amesteca pana se ingroasa astfel incat, scotand lingura, sa ramana pe ea un strat subtire de crema.
5. Cat este crema fierbinte, se pune coaja de la o portocala si dup ace s-a racorit, se amesteca incet cu zeama de portocale si de lamaie.
6. Se strecoara si se pune in forma sa se inghete.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response