Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Inimi pereche

Ai nevoie de:

  • 300 g faina
  • 200 g unt sau margarina
  • 2 linguri iaurt sau smantana
  • un ou
  • sare
  • 20 g mac
  • crema de branza sau mascarpone
  • icre de crap sau file de somon
  • 2-3 fire patrunjel
  • o lamaie

Cum procedezi:

1. Se cerne faina intr-un bol si in mijloc se pun untul, oul, sarea, iaurtul sau smantana. Ingredientele se framanta bine, se aduna ca o minge si se lasa cateva minute la rece.
2. Se da drumul la cuptor, se pregateste o tava de copt, se bate un ou spuma si se scoate aluatul din frigider. Se intinde cu sucitorul pe o planseta si se fac cu forma inimioarele. Se ung cu ou batut si se presara mac pe deasupra
3. Se lasa la cuptor aproximativ 30 de minute, se scot si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
4. Crema de branza se pune intr-un pos de plastic si se orneaza inimioarele din aluat. Pe deasupra se pun cateva bobite de icrede (sau cu bucati mici de somon), se orneaza cu fire de patrunjel si felii de lamaie si se servesc ca aperitive.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

1 Comment

Trackbacks

  1. Sfaturi utile » Un meniu…din dragoste

Leave a Response