Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Irish Coffee

Locul in care a aparut acest cocktail este Irlanda. Data aparitiei este aproximativ anul 1950, la Buffet-Bar-ul de la debarcaderul pentru hidroavioane de la Shannon, in tinutul Leitrim plin de verdeata. Chiar aici, administratorul debarcaderului, Joe Scheridan, pregatea pentru calatorii zgribuliti aceasta bautura intaritoare. Printre clientii sai se numara un ziarist de la San Francisco Chronicle care, amator de bauturi bune, a publicat la intoarcerea in Statele Unite aceasta reteta care, dupa aceea, a facut parte din cocktailurile mondiale prin codificarea IBA din 1987. Creat ca o bautura tonifianta care sa incalzeasca organismul, Irish Coffee este bun si in zilele cu frig patrunzator. O idee foarte fericita este prezenta alaturi de pahar a catorva bucatele de ciocolata.

irish-coffee.JPG

Ingrediente:

1. Irish Whiskey – 3/10
2. Frisca – 2/10
3. Cafea neagra fierbinte – 5/10
4. Zahar de trestie – o lingura

Mod de preparare:

Intr-un pahar de Irish Coffee, rezistent la caldura, se toarna cafeaua fierbinte, dizolvand in ea zaharul de trestie; dupa aceea, se adauga doza de irish wiskey; la sfarsit, cu o lingurita se toarna doza de frisca batuta cu grija in shaker, astfel incat sa se formeze un fel de ‘coroana alba’ care nu se mai amesteca dupa aceea cu restul lichidului.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response