Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Jambon in crusta aromata

Ai nevoie de:

  • 1 jambon
  • 1/2 kg sare grunjoasa
  • 20 de cuisoare parfumate
  • 3 linguri de mustar dulce
  • 50 ml sirop de coacaze sau mere
  • 2 foi de dafin
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 4 pere (pergamute)
  • 2 buchete de broccoli


Cum procedezi:

1. Jambonul intreb, bine spalat si zvantat, il intepi adanc cu varful unui cuti, in mai multe locuri, apoi il asezi intr-un lighean si presari sarea grunjoasa. Lasi la rece 24 de ore ca sa-si ia sare cat este nevoie.
2. Il speli apoi cu apa rece pentru a inlatura excesul de sare si-l pui la fiert impreuna cu ceapa, morcovul si foile de dafin. Cand carnea este bine patrunsa, scoti jambonul, il zvanti bine cu un prosop absorbant, il intepi cu cuisoarele parfumate pe toata suprafata, il ungi cu siropul de fructe amestecat cu mustar, il asezi intr-o tava si-l dai la cuptor. Din cand in cand, il stropesti cu sosul din tava.
3. Cand suprafata lui devine aramie, il scoti pe un platou cald si il aduci l masa taiat felii, garnisit cu pere fierte in sos de zahar brun si buchetele de broccoli fierte in apa cu sare.

Timp de preparare: 15 minute

Timp de asteptare: 24 de ore

Timp de coacere: 40 de minute

Dificultate: medie

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response