Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Jeleu de merisoare

Jeleul de merisoare este foarte bun pentru umplerea cornuletelor sau a diverselor prajituri, rulade sau tarte. Jeleul de merisoare poate fi savurat si in combinatie cu alte jeleuri aromate, asezate in straturi intr-un vas de sticla.

Reteta jeleu de merisoare

Reteta jeleu de merisoare

Ingrediente pentru jeleu de merisoare:

1. Merisoare – 3 cani
2. Apa (fiarta) – o cana
3. Zahar – o cana si jumatate

Mod de preparare pentru jeleu de merisoare:

1. Fierbeti merisoarele pana se inmoaie, apoi dati-le pe razatoare.
2. Puneti cantitatea de pulpa obtinuta pe foc, in paralel cu zaharul pus la incalzit intr-un vas in cuptor; cand fructele incep sa fiarba, adaugati zaharul, amestecati si lasati-le sa dea in clocot impreuna.
3. Indepartati spuma si turnati compozitia in borcane.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response