Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Jeleu de mure si mere

Jeleu de mure si mere – Cu acest jeleu de mure si mere se pot pregati tarte foarte bune. Jeleul de mure si mere le va da un aspect irezistibil si le va transforma intr-un desert de zile mari.

jeleu-de-mure-si-mere.JPG

Ingrediente:

1. Mure – 1,4 kg.
2. Apa – o cana
3. Mere – 700 g.
4. Zahar – 1 kg.

Mod de preparare:

1. Curatati partea din mijloc a merelor si taiati-le in bucatele mici, fara a curata de coaja.
2. Zdrobiti murele cu o lingura de lemn, adaugati apa si merele si lasati sa fiarba timp de 10 minute, pasand fructele din cand in cand.
3. Scurgeti prin tifon si lasati sucul sa fiarba, apoi adaugati zaharul si fierbeti la foc mic jumatate de ora, amestecand din cand in cand.
4. Turnati in borcane. Merele ii vor da jeleului o consistenta mai ferma decat i-ar da murele singure.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response