Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Lasagna cu carne si sos alb

Nimic altceva, decat un amestec de carne, cascaval, oua, lapte si paste sau mai bine zis aceasta reteta de lasagna cu carne si sos alb. Dar ce deliciu. Cumpara foi de lasagna care nu trebuie fierte inainte. Cumpara-le in functie de cat de mare este tava in care le prepari. Dar daca faci patru straturi, intr-o tava de 30 pe 20 cm, iti ajung 16-18 foi. Pofta buna!

Reteta lasagna cu carne si sos alb

Reteta lasagna cu carne si sos alb

Ingrediente lasagna cu carne si sos alb:

1. Lasagna (foi)
2. Carne (de vaca) – 500 g.
3. Cascaval – 300 g.
4. Sos
5. Ceapa – 2 buc.
6. Usturoi – 2 catei
7. Sare
8. Piper
9. Nucsoara
10. Ulei
11. Vin (alb) – 60 ml.
12. Paste (de tomate) – 2 linguri

Mod de preparare lasagna cu carne si sos alb:

1. Toaca carnea, toaca marunt ceapa si usturoiul. Caleste putin ceapa si usturoiul in ulei si adauga carnea. Lasa totul la calit. Adauga sare, piper si putina nucsoara. Cand carnea este bine facuta, adauga 50-60 de ml de vin alb, in care ai dizolvat doua linguri de pasta de tomate. Lasa totul sa se omogenizeze pe foc cateva minute. Da deoparte.
2. Prepara sosul alb din doua linguri de faina si ulei. Amesteca cu o lingura de lemn, astfel incat sa nu ramana cocoloase. Pune pe foc mic si lasa 1-2 minute, amestecand continuu. Adauga laptele si amesteca pana rezulta un sos nu prea gros. Da deoparte si, dupa ce s-a racorit putin, adauga smantana. Potriveste de sare, piper si ierburi aromate.
3. Pe fundul vasului termorezistent, pune sos alb cat sa acopere bine vasul, apoi un strat de foi de lasagna. Peste foile de lasagna pune un strat de carne, apoi felii subtiri de cascaval si alt strat de sos. Pune alt rand de foi, carne, cascaval si sos. Ultimul strat trebuie sa fie de foi, peste care pui sos alb si cascaval ras.
4. Da lasagna la cuptor (incins bine), 30 de minute, la foc mediu.

Sfat: In loc de carne poti folosi ciuperci, felii de dovlecel sau vanata, toate calite inainte. Monteaza lasagna la fel, iar legumele foloseste-le felii.

Daca doriti sa incercati si alte retete de paste o puteti face cu un simplu click, AICI.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response