Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Lebar cu oua

Ai nevoie de:

  • 500 g ficat
  • 400 g fleica de porc
  • 200 g slanina
  • 2-3 cepe
  • sare
  • piper praf/boabe
  • o lingurita de ienibahar pisat
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • intestine groase de porc bine curatate si spalata

Cum procedezi:

1. Se spala ficatul in 2-3 ape si se pune la fiert in apa fara sare. Cand incepe sa clocoteasca se ia spuma si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote. Se incearca cu furculita daca este gata. Se scoate din apa si se pune in sita sa se scurga si sa se raceasca.
2. Se taie ficatul fasii si se trece prin masina de tocat sau se zdrobeste cu blenderul, se amesteca cu putina sare si se baga cateva minute la rece. Se curata ceapa, se spala, se toaca marunt si se caleste.
3. Separat, carnea si slanina se toaca si se trec prin masina de tocat. Dupa ce s-au pregatit toate ingredientele se amesteca cu lapte, 2 oua si se condimenteaza cu sare, piper, un praf de ienibahar si ceapa calita. Se obtine o pasta omogena cu care se umple intestinul de porc.
4. Lebarul se pune la fiert aproximativ 30 de minute si se incearca daca a fiert cu o scobitoare. Se scoate din apa si se pune la uscat cateva zile.

Timp de preparare: 2-3 ore

Timp de asteptare: 2 zile

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response