Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Marmelada de struguri

Pregateste-ti camara de toamna cu aceasta marmelada gustoasa din struguri proaspeti!

Reteta marmelada de struguri

Reteta marmelada de struguri

Ingrediente pentru marmelada de struguri:

1. Struguri – 2 kg.
2. Gutui – 2 kg.
3. Zahar (se folosesc 250 g. la fiecare kg. de amestec rezultat)

Mod de preparare pentru marmelada de struguri:

1. Se spala foarte bine boabele de struguri si se aleg cele lovite sau stricate, apoi cele bune se pun la fiert.
2. Gutuile se curata de coaja, se taie in felii subtiri si se adauga peste struguri, la 5-6 minute, amestecand bine.
3. Se lasa la fiert la foc mic pana se inmoaie foarte bine toate ingredientele, apoi se lasa la racit si se trece prin sita sau prin blender.
4. Se amesteca pasta obtinuta cu zahar, proportional, si apoi se pune din nou la fiert, pana se ingroasa bine.
5. Se lasa la racit si apoi se depoziteaza in borcane spalate si uscate.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response