Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Masajele – atingeri binefacatoare

Fericirea se simte prin piele. Caci pe piele se gasesc majoritatea receptorilor pentru hormonul fericirii, serotonina. Pentru multe persoane este de ajuns o atingere usoara pentru a se declansa astfel senzatia de bine. Prin atingerile bine intentionate, muschii si tesuturile se destind, stresul este indepartat, tensiunea alungata si astfel se raspandeste energia in intregul corp. Intr-un cuvant, masajul inseamna balsam pentru corp si suflet, alinare si mangaiere. Daca vreti sa incercati si acasa miscari care sa va aduca relaxarea, trebuie sa aveti grija sa nu masati coloana cerebrala.

Shiatsu

Este un cuvant compus din semnul japonez ’shi’ (deget) si ‘atsu’ (presiune).

Iata cum functioneaza: terapeutul maseaza incet si mentine o presiune asupra unor anumite puncte de-a lungul meridianelor corpului. Blocadele de energie aparute, spre exemplu din cauza stresului si a sentimentelor acumulate, sunt dizolvate. Forma initiala este masajul chinezesc Tui-Na, la care se lucreaza cu lovituri puternice si frictionare.

Indicat pentru: probleme de spate si ale coloanei, ca si pentru relaxare.

massage.JPG

Abhyanga

Provine din medicina traditionala indiana si este un masaj al intregului corp.

Iata cum functioneaza: la inceput se toarna ulei caldut si se unge si se maseaza corpul dupa ritualuri bine determinate. In varianta de lux sunt doi terapeuti care actioneaza asupra unui singur pacient in acelasi timp.

Indicat pentru: linistea sufletului, are un efect de dezintoxicare si este ideal impotriva pielii uscate

massage-2.JPG

Acupunctura

Aceasta cunoscuta metoda se bazeaza pe invataturile chinezesti despre acupunctura.

Iata cum functioneaza: cu ajutorul unu betigas, maseurul mangaie corpul de-a lungul meridianelor, impastiind astfel energia in tot corpul.

Indicat pentru: oamenii cu sistemul imunitar scazut, in plus, ajuta si contra imbolnavirilor neurologice

Masajul cu sunete

Exista de 5000 de ani in India ca parte a asa numite arte vedice vindecatoare.

Iata cum functioneaza: un tip de masaj foarte diferit, in care se asaza pe corp tioicele castroane din metal de diferite dimensiuni si apoi cu batai usoare se emit sunete diferite. Tonul, respectiv vibratia, indeparteaza blocajele de energie din corp. Intrucat majoritatea oamenilor nu sunt complet eliberati de blocade, acestea pot fi tratate prin aceasta tehnica.

Indicat pentru: persoanele doritoare sa experimenteze, care cauta relaxarea profunda.

Masajul thailandez

Cunoscut de 3000 de ani ca o tehnica vindecatoare, acest tip de masaj se practica prin acupresura, ceea ce ajuta organelor interne.

Iata cum functioneaza: maseurul lucreaza cu intregul corp al pacientului pe care-l misca intr-un stil de ‘yoga pasiva’; activeaza liniile energetice intr-un mod asemanator acupuncturii chinezesti. Exista 150 miscari diferite care se practiva.

Indicat pentru: fanii yoga si tai-chi, ajuta la relaxare si impotriva oboselii.

Terapia pietrelor

Aceasta metoda neobisnuita provine de la indenii samani.

Iata cum functioneaza: terapeutul atinge cu pietre caldute de lava corpul pacientului uns cu ulei, impotriva eventualelor inflamatii. Alternarea senzatiei cald-rece stimuleaza circulatia sanguina, sistemul limfatic si dezintoxica intregul corp.

Indicat pentru: oamenii cu tulburari ale somnului, dureri de cap si probleme de circulatie. Si pentru oricine isi doreste sa se deconecteze.

massage-3.JPG

Masajul cu arome

Pentru aceasta terapie a simturilor, se folosesc uleiuri eterice combinate cu un masaj relaxant.

Iata cum functioneaza: terapeutul actioneaza asupra corpului cu miscari circulare, de mangaiere, il framanta si maseaza cu uleiurile tereice, pana cand acestea intra in piele. Aroma stimuleaza sistemul nervos. Portocala, de exemplu, actioneaza ca un balsam pentru trup si suflet, iar levantica are un efect linistitor, calmant. Rezultatul: relaxare pura.

Indicat pentru: oamenii care vor sa scape de tensionari si sa savureze placerea mangaierii cu toate simturile.

massage-4.JPG

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response