Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Mousse alb cu levantica

Ingrediente (pentru 4 persoane): 

250 ml frisca
5 fire levantica
4 foi de gelatina incolora
6 galbenusuri
4 linguri zahar pudra
200 g ciocolata alba
4 linguri zahar
1 portocala
50 ml lichior de portocale

318047_p.JPG

Mod de preparare:
Frisca se amesteca cu levantica, se lasa la frigider, apoi se indeparteaza levantica. Gelatina se inmoaie in apa rece. Galbenusul de ou cu zaharul pudra se bate in apa calda pana se obtine o spuma groasa. Ciocolata se topeste la temperatura scazuta in 5 linguri de crema-frisca de levantica. Apoi se adauga gelatina bine scursa. Totul se amesteca in spuma de ou. La final se bate bine crema de levantica ramasa si se intinde in straturi egale. Mousse-ul se pune in castroane si se lasa la racit aprox 8 ore. De pe restul crengutelor de levantica se indeparteaza florile. 3 linguri de zahar se topesc pana devine brun si se lasa sa se caramelizeze. Se adauga florile de levantica si se toarna caramelul pe o folie de aluminiu unsa cu ulei si se lasa la racit pana se poate sparge in bucati.
Portocala se taie in felii. Zaharul ramas se pune intr-o tigaie si se caramelizeaza si el, apoi se stinge cu lichior de portocale. Feliile de portocala se dau prin caramel,apoi se aseaza pe 4 farfurii si se orneaza dupa gust cu portocala sau cu alte fructe.

304113_p.JPG

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS

Leave a Response