Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Mousse de ciocolata si ghimbir

Un desert usor si gustos, mousse de ciocolata si ghimbir se poate servi in zilele mai putin calduroase din aceasta toamna.

Reteta mousse de ciocolata si ghimbir

Reteta mousse de ciocolata si ghimbir

Ingrediente pentru mousse de ciocolata si ghimbir:

1. Radacina ghimbir – 1
2. Lapte condensat – 8 linguri
3. Zahar (brun) – 4 linguri
4. Unt de masa – 6 lingurite
5. Zahar (pudra) – o lingurita
6. Coniac – o lingura
7. Ciocolata topita – o ceasca
8. Frisca batuta – 4 linguri

Mod de preparare pentru mousse de ciocolata si ghimbir:

1. Se curata radacina de ghimbir si se indeparteaza coaja apoi se pune intr-un blender cu cutit, pana se marunteste.
2. Zaharul si laptele se aduc impreuna la fierbere, se opreste focul si se toarna cicocolata topita, untul topit si coniacul.
3. Intr-un pahar cu picior se pune un strat de amestec de ciocolata, un strat de frisca batuta si se da la rece.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response