Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Muschiulet de porc umplut, in crusta

Ai nevoie de:

  • muschi file de porc – 400 g
  • aluat foitaj congelat – 400 g
  • ardei grasi rosii – 2
  • ceapa – 1
  • fasole verde congelata – 150 g
  • cascaval – 200 g
  • patrunjel – jumatate de legatura
  • unt – 3 linguri
  • ou – 1
  • sare
  • piper

Cum procedezi:

Speli, cureti de cotoare si seminte ardeiim apoi ii tai in cubulete. Cureti ceapa si o tai marunt. Pui intr-o tigaie 2 linguri de unt, calesti putin ceapa, apoi adaugi ardeii si mai lasi pe foc 5 minute. Dai la o parte, lasi sa se raceasca, adaugi jumatate din cascavalul ras, sare si piper dupa gust si omogenizezi amestecul. Scurgi fasolea verde de apa, apoi o tai in bastonase de cm si o calesti in unt. O amesteci cu patrunjelul tocat marunt, cascavalul ras ramas, sare si piper dupa gust. Tai muschiul in doua bucati, apoi despici fiecare bucata pe lungime si o deschizi ca pe o carte. Le bati bine cu ciocanul de snitele si presari condimente. Asezi o bucata de muschi, deasupra amestecul cu fasole verde, al doilea muschi, compozitia cu ardei grasi si rulezi strans. Imbraci ruloul in aluatul de foitaj, pe care il umezesti la capete si apesi bine, ca sa nu iasa umplutura. Ungi cu oul batut si asezi rulada intr-o tava, pe care o introduci in cuptorul preincalzit. Dupa 30 de minute scoti muschiuletul din cuptor si il acoperi cu o folie de aluminiu. Introduci tava in cuptor pentru inca 30-45 de minute. Il lasi sa se raceasca si il tai felii de aproximativ 1 cm.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response