Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Naan

Naan, paine din India este cunoscuta sub mai multe denumiri: roti – naan – parantha – puri si reprezinta felul principal la o masa indiana. Aceasta Naan, paine din India nu se se coace neaparat in cuptoare speciale si este facuta in principal din faina, dar poate avea si alte adaosuri gen cartofi, sau alte vegetale.

Reteta naan

Reteta naan

Ingrediente pentru naan:

1. Faina – 400 g.
2. Praf de copt – o lingura
3. Sare – o lingurita
4. Oua – 1
5. Lapte – 100 ml.
6. Smantana – 100 ml.
7. Ulei (de masline) – o lingura

Mod de preparare pentru naan:

1. Se pune cuptorul la incalzit la 250 grade Celsius, se amesteca faina cu praful de copt si sarea.
2. Se adauga oul, laptele si smantana.
3. Se framanta aluatul, se imparte aluatul in 6 bucati care se intind pe rand cu sucitorul.
4. Se pun pe o tava, pe hartie pergament, se coc in mijlocul cuptorului 6 – 8 minute.
5. Cand se scot se ung cu ulei de masline. Se servesc calde.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , ,

Leave a Response