Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Orez cu ciuperci si parmezan

Daca esti curioasa sa vezi ce gust ar avea orezul pregatit in stil italian, nu ramane decat sa te pui pe treaba. Acest tip de orez poate fi consumat cu placere mai ales iarna, deoarece contine si bacon.

Reteta orez cu ciuperci si parmezan

Reteta orez cu ciuperci si parmezan

Ingrediente orez cu ciuperci si parmezan:

1. Orez – 350 g.
2. Bacon (afumat) – 200 g.
3. Ciuperci (de padure) – 500 g.
4. Unt – 100 g.
5. Usturoi – 2 catei
6. Supa (de vita) – 3 cubulete
7. Ceapa – o buc.
8. Parmezan – 100 g.
9. Patrunjel – o legatura
10. Sare
11. Piper

Mod de preparare orez cu ciuperci si parmezan:

1. Fierbe 1,5 l de apa, in care ai pus cubuletele de supa maruntite; pastreaz-o la cald. Apoi taie baconul afumat in bucatele si curata cateii de usturoi.
2. Curata ciupercile si taie-le bucati. Intr-o tigaie mai adanca, in care ai topit 30 de grame de unt, rumeneste usor bucatelele de bacon si cateii de usturoi intregi. Sareaza, pipereaza si lasa sa fiarba 10 minute.
3. Curata si taie ceapa solzi. Intr-o cratita de fonta cu capac, topeste 30 de grame de unt, in care rumeneste ceapa usor, timp de 3 minute. Adauga orezul si amesteca pentru cateva minute, pana cand boabele devin translucide. Pune un polonic de supa si fierbe circa 20 de minute, la foc foarte mic, adaugand cate un polonic de supa calda, pe masura ce aceasta este absorbita de orez. Sareaza si pipereaza.
4. Gusta pentru a verifica daca orezul este fiert. Daca este gata, adauga continutul tigaii, parmezanul ras, jumatate din patrunjelul tocat si restul de unt. Amesteca si lasa la foc inca 3 minute. Serveste fierbinte, decorat cu patrunjel.

Daca doriti sa incercati si alte retete de paste o puteti face cu un simplu click, AICI.

Sursa text: retete.eva
Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response