Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Orez cu lapte si cafea

Gustul inconfundabil al orezului cu lapte este acum imbogatit de aroma cafelei proaspete. Ce ti-ai putea dori mai mult de la un desert?

Reteta orez cu lapte si cafea

Reteta orez cu lapte si cafea

Ingrediente pentru orez cu lapte si cafea:

1. Orez – 100 g.
2. Zahar (brun) – 60 g.
3. Cafea (solubila) – 5 g.
4. Lapte (dulce) – 500 ml.
5. Sare – un varf de cutit

Mod de preparare pentru orez cu lapte si cafea:

1. Treceti o caserola prin apa rece. Varsati laptele, adaugati un praf de sare si puneti la fiert.
2. Cand este pe punctul de fierbere adaugati orezul si lasati sa fiarba timp de 15 min, invartind din cand in cand.
3. Adaugati zaharul si lasati pe foc aproximativ 15-20 min. Amestecati incontinuu.
4. Diluati cafeaua solubila in 4-5 cl de apa fierbinte si adaugati peste orezul cu lapte, amestecati si mai lasati sa fiarba aproximativ 5 min, amestecand.
5. Indepartati de pe foc, puneti preparatul in cesti de cafea. Puteti consuma cadut sau rece.

Sursa foto:
stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response