Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Papanasi cu dulceata si smantana

Toata lumea a incercat macar o data pana acum gogosile pufoase prajite mustind in gem si smantana, numite papanasi cu gem sau papanasi cu dulceata? Fie la restaurant, la mama sau la bunica v-ati rasfatat cu ravnitii papanasi cu gem. Papanasi cu gem se pot face sub forma unor galuste dolofane cu o galusca mai mica in varf peste care se scurge in valuri amestecul de smantana si peltea, sau in forma de inel, cu gaura la mijloc, servindu-se fie cu smantana, fie cu gem, fie pudrati cu zahar. Indiferent de forma insa, modul de preparare pentru papanasi este acelasi, rezultatul final tine de creativitatea fiecaruia.

papanasi-cu-dulceata-si-smantana.JPG

Ingrediente:

1. Branza vaci – 500 g.
2. Gris – 6 linguri
3. Faina – 3 linguri
4. Zahar – 2 linguri
5. Oua – 2
6. Zahar vanilat – 1 pliculet
7. Ulei
8. Smantana
9. Coaja rasa de portocala
10. Dulceata (de fructe rosii: afine, cirese, capsuni etc.)

Mod de preparare:

1. Branza de vaci, grisul, ouale, faina, coaja rasa de portocala si zaharul se pun intr-un castron mare. Se amesteca toate ingredientele, pana se obtine o pasta care arata ca o smantana groasa. In cazul in care compozitia este prea apoasa se mai adauga pentru completare gris.
2. Se pune ulei la incins. Se fac gramajoare cu lingura si se pun la foc mediu, lasandu-se pana isi schimba culoarea in cafeniu-maroniu, se scurg bine de ulei cand se scot.
3. Se servesc calzi, acoperiti din abundenta cu gem sau dulceata aleasa si smantana. Pe deasupra pot fi pudrati cu zahar vanilat.

Smantana nu trebuie sa fie foarte subtire si acra, in schimb gemul folosit este ideal mai acrisor, de visine, prune sau fructe de padure.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , ,

Leave a Response