Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Parfait de vanilie

Fiecare are inghetata lui preferata, cu anumite arom si ingrediente, dar vara preferintele mai lasa la pret si orice inghetata e buna, de fructe, de vanilie, de ciocolata. De aceea ca sa aveti de unde alege va oferim o reteta simpla de parfait de vanilie. O sa va placa acest parfait de vanilie datorita gustului, dar si texturii lui. Acest parfait de vanilie este un rasfat dulce, bogat in calciu.

Reteta parfait de vanilie

Reteta parfait de vanilie

Ingrediente pentru parfait de vanilie:

1. Galbenusuri – 6
2. Zahar – 140 g.
3. Zahar (vanilat) – un plic
4. Esenta de vanilie
5. Smantana dulce – 300 g.

Mod de preparare pentru parfait de vanilie:

1. Se bat cu mixerul intr-un castron in bain-marie ouale, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie iar cand amestecul s-a intarit, acesta se bate in continuare deasupra unui vas cu apa rece, pana se raceste complet.
2. Smantana se bate si ea pana se face frisca, si se incorporeaza in amestecul de mai sus.
3. Se umple forma si se lasa in congelator peste noapte;
4. A doua zi forma se introduce citeva secunde in apa fierbinte si parfaitul se rastoarna pe un platou.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response