Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Parfait

Va recomandam o reteta de baza pentru parfait, cu ajutorul careia veti obtine o serie intreaga de inghetate dupa care va veti topi toata vara. Acest parfait este o inghetata speciala, care se topeste mai incet, nu face ace si se taie felii. Se pot obtine multe variante de parfait in functie de aromele folosite: parfait cu ciocolata si migdale, parfait cu fructe deshidratate si vanilie, parfait cu migdale caramelizate si rom, parfait cu alune, parfait de fructe.

Reteta parfait

Reteta parfait

Ingrediente pentru parfait:

1. Albusuri – 2
2. Zahar (tos) – 150 g.
3. Frisca – 400 ml.
4. Praf de sare

Mod de preparare pentru parfait:

1. Se unge cu grasime si se tapeteaza cu o folie de aluminiu o forma de chec mare;
2. Se pun albusurile intr-un bol, se adauga sarea si se bat spuma cu mixerul;
3. Se pune zaharul intr-un vas, pe foc, cu 100 ml de apa rece si se incalzeste treptat pana ce incepe sa fiarba, amestecand pentru a se dizolva;
4. Cand fierbe zaharul, se mareste focul si se lasa siropul cca 3 minute la temperatura maxima;
5. Cu mixerul la viteza maxima, se toarna siropul incet peste albusurile spuma si se continuua sa se bata pana se racesc;
6. Separat se bate frisca, pe care o incorporam apoi incet cu spuma de albusuri cu zahar.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , ,

Leave a Response