Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Pasca cu branza sarata

Pentru o masa de Paste foarte reusita va recomandam o pasca speciala si anume pasca cu branza sarata. Aceasta pasca cu branza sarata va da un plus de savoare acestei sarbatori. Cremoasa, apetisanta si mai picanta pasca cu branza sarata va merge excelent cu o cana de vin.

Reteta pasca cu branza sarata

Reteta pasca cu branza sarata

Ingrediente pentru pasca cu branza sarata:

1. Faina – 1 kg.
2. Galbenusuri – 6
3. Sare – o lingurita
4. Zahar – 300 g.
5. Lapte – 250 ml.
6. Ulei – 250 ml.
7. Drojdie – un cubulet
8. Esenta de vanilie
9. Lamaie – coaja de la o lamaie

Pentru umplutura

1. Smantana – 200 g.
2. Branza sarata (data prin razatoare) – 450 g.
3. Galbenusuri – 3
4. Zahar – 200 g.
5. Mirodenii

Mod de preparare pentru pasca cu branza sarata:

1. Se face aluatul din drojdia dizolvata in lapte (o cana calduta) si cateva linguri faina pana devine un pic groasa. Se lasa 15 min la cald sa creasca.
2. Intre timp se freaca galbenusurile cu zaharul.
3. Separat, intr-un alt vas, se face un munte de faina din toata cantitatea si se pun in mijloc ingredientele: maiaua, galbenusurile batute, laptele, sare, esenta si mirodenii. Se adauga uleiul treptat si se framanta in jur de o ora, ca sa nu ramana cocoloase. Se lasa o ora la crescut.
4. Se ia o tava mare si unsa putin cu ulei si se pune aluatul, apoi se adauga umplutura care se face amestecand ingredientele.
5. Se ia aluatul din parti si se acopera cat se poate branza, se iau 2-3 galbenusuri, se bat intr-o cana si cu o pensula se unge aluatul.
6. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade C. Se baga la cuptor si se lasa cel putin o ora, intre timp o mai controlam dar nu deschidem usa de la cuptor ca da inapoi. Cand prinde o crusta aurie deasupra este gata.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response