Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Pasca cu ciocolata

Daca pasca cu branza este regina mesei de Paste atunci cu siguranta pasca cu ciocolata este sora ei. Pasca cu ciocolata este chiar o bunatate de sora, care nu vine sa o umbreasca pe prima, ci sa o scoata in evidenta.

Pasca cu ciocolata ca sora mai mica pentru pasca cu branza, este un alt deliciu al meselor de Paste. Pasca cu ciocolata s-a nascut din dorinta de diversificare si de imbogatire a masei de Paste. Umplutura savuroasa din pasca cu ciocolata si dragostea oamenilor pentru ciocolata au facut ca aceasta sa devina nelipsita in traditia de Paste.

Reteta pasca cu ciocolata

Reteta pasca cu ciocolata

Ingrediente pentru pasca cu ciocolata:

Pentru aluat

1. Faina – 500 g.
2. Zahar – 125 g.
3. Unt – 50 g.
4. Lapte – 250 ml.
5. Oua – 3
6. Rom – o lingura
7. Esenta de vanilie
8. Drojdie – 25 g.
9. Sare – o lingurita

Pentru umplutura

1. Cacao – 50 g.
2. Ciocolata – 100 g.
3. Faina – 2 linguri
4. Oua – 4
5. Lapte – 3 linguri
6. Unt – 100 g.
7. Migdale – 100 g.
8. Smantana – 3 linguri
9. Esenta de vanilie

Mod de preparare pentru pasca cu ciocolata:

1. Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si putin zahar. Se oparesc 3-4 linguri de faina cu putin lapte clocotit, amestecand sa nu faca cocolosi. Dupa ce s-a racorit se amesteca cu drojdia (daca este instant cu atat mai bine), se acopera cu un servet si se pune la loc cald sa creasca.
2. Se freaca galbenusurile, intai cu sare, ca sa se inchida la culoare, apoi cu zaharul, pana se transforma intr-o crema spumoasa.
3. Cand drojdia cu faina au crescut, se toarna peste restul de faina si se amesteca adaugand galbenusurile, putin lapte caldut si albusurile batute spuma.
4. Se framanta cel putin jumate de ora, aducand aluatul de pe margini in centru si adaugandu-se treptat uleiul, romul, untul topit cald, iar daca aluatul este prea tare se mai adauga putin lapte caldut.
5. Se aduna aluatul, se presara cu faina, se acopera cu un servet, se aseaza la cald, departe de usa sau fereastra si se lasa sa creasca cam 1 ora.
6. Dupa ce a crescut suficient, aluatul se imparte odata in 2 jumatati si una din jumatati in 3 bucati.
7. Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda de cca 0,5 cm grosime, de marimea formei rotunde in care se va coace. Se unge forma cu unt si se asaza foaia de aluat pe fundul acesteia.
8. Din jumatatea de aluat care a fost impartita in trei, se iau 2 bucati si se fac pe masa de aluat suluri de grosimea creionului, care se impletesc si se aseaza de jur imprejur, lipite de marginea tavii, apasand capetele, ca sa se uneasca intre ele. Se lasa sa creasca.
9. Din a treia bucata de aluat se fac la fel mai multe suluri, care se pun ca o retea peste umplutura de pasca cu ciocolata.
10. Pentru umplutura de ciocolata: se bat ouale cu zaharul, se pune pe foc si se adauga faina, ciocolata topita, cacaoa, vanilia, laptele treptat si se bate pana se ingroasa compozitia. Se ia de pe foc, se raceste si se amesteca cu smantana si untul.
Se toarna peste aluat, se presara migdalele maruntite, se unge cu putin albus si se lasa la copt cam 40 minute.
11. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate din forma cand s-a racit.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response