Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Pasca cu gris

Bucuria primavaratica a Pastelui se desavarseste in jurul mesei de sarbatoare. Pentru bogatia acestei mese este bine sa avem mai multe preparate, de aceea va oferim reteta de pasca cu gris. Pasca cu gris este o reteta alternativa pentru delicioasa pasca cu branza, dar incercati si reteta de pasca cu gris, poentru ca nu se stie niciodata.

Reteta pasca cu gris

Reteta pasca cu gris

Ingrediente pentru pasca cu gris:

1. Aluat de cozonac – 300 g.
2. Lapte – 1 l.
3. Zahar – 5 linguri
4. Gris – 150 g.
5. Oua – 4
6. Unt – 50 g.
7. Zahar (vanilat) – un plic
8. Stafide – 50 g.

Mod de preparare pentru pasca cu gris:

1. Se pregateste tava pentru pasca, se unge cu unt si se pune aluatul de cozonac, care se lasa sa creasca in tava.
2. se pune laptele la fiert cu zaharul, zaharul vanilat, se toarna grisul in ploaie si se fierbe cateva minute, amestecandu-se continuu, pentru a nu face cocoloase.
3. Se obtine un gris mai gros care se lasa sa se raceasca.
4. Se adauga peste gris untul, galbenusurile unul cate unul si la sfarsit albusurile batute spuma si stafidele, amestecandu-se de sus in jos.
5. Se pune umplutura in mijlocul aluatului, se da la cuptor pentru 40 minute, cand se scoate se lasa sa se raceasca in tava si apoi se scoate pe o farfurie.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response