Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Pasca cu orez

Pasca cu orez este o varianta mai dietetica a traditionalei retete de pasca de Paste. Aceasta pasca cu orez are calorii mai putine si poate fi o varianta pentru cei care tin la silueta. La fel de delicioasa pasca cu orez va fi foarte apreciata de cunoscatori.

Reteta pasca cu orez

Reteta pasca cu orez

Ingrediente pentru pasca cu orez:

1. Aluat de cozonac – 300 g.
2. Orez – 250 g.
3. Vanilie – jumatate de baton
4. Lapte – 1,5 l.
5. Stafide – 100 g.
6. Oua – 6
7. Zahar – 200 g.
8. Sare

Mod de preparare pentru pasca cu orez:

1. Se fierbe laptele cu vanilia.
2. Se alege orezul, se spala, se pune in apa calda si se lasa un sfert de ora sa se umfle, apoi se pune in laptele cu vanilie, la care se adauga si un virf cutit sare si se lasa sa fiarba incet.
3. Cand orezul este aproape fiert se adauga zaharul si se lasa sa mai fiarba pana cand orezul este fiert bine.
4. Se da deoparte, sa lasa sa se racoreasca, se pun stafidele, galbenusurile, albusurile spuma, se amesteca usor si se aseaza peste foaia de pasca din tava. Se da la cuptor.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response