Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Pasca cu smantana

Pentru ca masa de Paste sa fie completa, nu trebuie sa uitati de pasca. Este vorba intr-adevar de traditionalul cozonac care o singura data pe an se umple cu diverse amestecuri. Puteti opta pentru branza de vaci sau ciocolata, dar cunoscatorii recomanda in primul rand smantana.

Reteta pasca cu smantana

Reteta pasca cu smantana

Ingrediente pentru pasca cu smantana:

Pentru aluat

1. Drojdie – o lingura
2. Faina – 1 kg.
3. Galbenusuri – 8
4. Lapte (dulce) – o cana
5. Zahar – 300 g.
6. Unt – 200 g.
7. Lamaie – coaja rasa de la o lamaie

Pentru umplutura

1. Smantana – 1 kg.
2. Galbenusuri – 5
3. Vanilie
4. Lamaie – coaja rasa de la o lamaie
5. Stafide – 100 g.
6. Zahar – 200 g.
7. Sare

Mod de preparare pentru pasca cu smantana:

1. Framantati un aluat ca de cozonac pe care il lasati sa creasca pentru cateva ore.
2. Apoi impartiti cantitatea de aluat in 3 parti: una o veti folosi pentru a o intinde pe toata dimensiunea tavii, unsa in prealabil cu unt.
3. Rulati sub forma de sul celelalte doua bucati si aranjati-le pe marginea tavii, astfel incat sa formeze un cerc.
4. Umplutura o faceti amestecand zaharul cu galbenusurile pana se omogenizeaza si apoi adaugati stafidele, coaja de lamaie, vanilia, sarea si smantana.
5. Puneti amestecul in mijlocul tavii si dati la cuptor.
6. Cand vedeti ca aluatul s-a rumenit puteti sa scoateti pasca din cuptor si sa o puneti pe un platou sau farfurie.
7. Nu uitati ca, la fel ca orice cozonac, pasca trebuie ferita de frig si acoperita cu ceva.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response