Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Pasca in 2 culori

Pasca in 2 culori s-a nascut din dorinta de diversificare si de imbogatire a mesei de Paste. Pasca in 2 culori este mai motivat laborioasa, pentru ca este in acelasi timp pasca si tort. Alternanta savuroasa de branza si ciocolata din pasca in 2 culori, fac ca aceasta pasca sa fie adoptata de traditia pastelui.

Reteta pasca in 2 culori

Reteta pasca in 2 culori

Ingrediente pentru pasca in 2 culori:

1. Faina – un pahar
2. Zahar (pudra) – jumatate de pahar
3. Oua – 1
4. Margarina – 100 g.
5. Cacao – 3 linguri
6. Zahar (vanilat) – un plic
7. Lapte – un pahar
8. Praf de copt – un pliculet
9. Branza de vaci – 500 g.
10. Oua – 2
11. Zahar (pudra) – un pahar
12. Unt – 80 g.
13. Zahar (vanilat) – un plic
14. Lamaie – coaja rasa de la o lamaie
15. Faina – 2 linguri
16. Stafide – 50 g.
17. Ciocolata (amaruie) – o tableta
18. Ulei – o lingura

Mod de preparare pentru pasca in 2 culori:

1. Se freaca margarina cu oul si zaharul.
2. Se adauga faina, cacaua, praful de copt, vanilia si laptele treptat, astfel incat sa obtii un aluat de consistenta celui de chec.
3. Se freaca untul cu galbenusurile si zaharul, se adauga branza, faina si mirodeniile.
4. La final, albusurile batute spuma si stafidele.
5. Se unge si se tapeteaza tava, se pun 3/4 din aluat si se da la cuptor pana se intareste.
6. Se pune apoi crema de branza si restul de aluat si se da din nou la cuptor.
7. Cand pasca este coapta se scoate si se lasa la racit, dupa care se glazureaza cu ciocolata topita cu o lingura de ulei.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response