Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Pasca insiropata

Pasca insiropata este o minune de pasca pentru sarbatori. Cu cat exita mai multe retete pentru masa festiva de Paste, cu atat vom avea mai multe preparate, gen pasca insiropata, pentru zilele petrecute cu familia. Pe langa ingredientele obisnuite aceasta pasca insiropata se prepara putin altfel, se modeleaza si se insiropeaza devenind de nerefuzat.

Reteta pasca insiropata

Reteta pasca insiropata

Ingrediente pentru pasca insiropata:

Pentru aluat

1. Faina – 1 kg.
2. Lapte – jumatate de l.
3. Unt – 200 g.
4. Sare – o lingurita
5. Galbenusuri – 3
6. Stafide – 50 g.
7. Drojdie (proaspata) – 25 g.
8. Zahar (vanilat) – un plic
9. Zahar – 150 g.
10. Untura (pentru uns) – 2 linguri
11. Portocale – coaja rasa de la o portocala

Pentru umplutura

1. Branza de vaci – 500 g.
2. Smantana – un pahar
3. Gris – 100 g.
4. Stafide – 50 g.
5. Galbenusuri – 3

Pentru sirop

1. Zahar – 100 ml
2. Zahar – 300 g.

Mod de preparare pentru pasca insiropata:

1. Se amesteca drojdia cu 50 g zahar, o cescuta lapte caldut si o lingura faina, se amesteca bine si se lasa la crescut.
2. In restul de lapte se pune sarea, aromele, 100 g zahar, stafidele, se incalzeste compozitia, se adauga faina si se amesteca bine.
3. Se adauga galbenusurile si maiaua, continuind sa se amestece bine.
4. Se topeste untul, se toarna caldut treptat peste coca, framantand cu mana, se lasa apoi sa creasca 1 ora.
5. Pentru umplutura se amesteca branza de vaci cu galbenusurile, smantana, stafidele si grisul.
6. Dupa ce coca a crescut se imparte in doua, pe fiecare din foile de cocca se pune umplutura si se ruleaza.
7. Se impletesc rulourile si se pun intr-o cratita de 4 kg, unsa cu untura, se lasa sa se odihneasca timp de 10 minute apoi se pune cratita in cuptorul incins.
8. Se fierbe zaharul cu apa pana se topeste. Cand pasca este gata, se toarna peste ea jumatate din sirop, se mai tine 10 minute in cuptor, se scoate definitiv si se toarna restul de sirop.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response