Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Pasca minune

Nu se poate concepe masa de Paste fara pasca si oua rosii pe masa, iar o reteta in plus precum pasca minune, va imbogati masa de Inviere. Savuroasa pasca minune cu arome parfumate va spori atmosfera de sarbatoare sfanta si de tihna a acestor zile. Pasca minune va fi sigur impartasita cu placere de toata familia.

Reteta pasca minune

Reteta pasca minune

Ingrediente pentru pasca minune:

1. Aluat de cozonac – 200 g.
2. Branza de vaci – 2 kg.
3. Oua – 6
4. Smantana – 250 g.
5. Gris – 250 g.
6. Zahar – 300 g.
7. Stafide – 500 g.
8. Portocale – coaja rasa de la o portocala
9. Vanilie
10. Esenta de migdale
11. Praf de sare

Mod de preparare pentru pasca minune:

1. Se freaca branza, smantana, zaharul si ouale cu mixerul pana devine o crema. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca.
2. Se intinde o foaie foarte subtire de aluat de cozonac si se imbraca cu ea o tava unsa si tapetata, lasind usor aluatul sa cada peste margini.
3. Se aseaza cu grija crema de branza, dupa care marginile de aluat se ruleaza spre interior pentru a forma marginea pastii;
4. Se unge cu ou batut si se presara stafide. Se lasa la cuptor 45 de min la foc potrivit.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response