Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Pasca moldoveneasca cu cas

Pasca moldoveneasca cu cas este o reteta savuroasa de pasca pentru sarbatorile de Paste. Aceasta pasca moldoveneasca cu cas foloseste ingrediente speciale si anume celebrul si deliciosul cas moldovenesc. Pasca moldoveneasca cu cas merita impartita cu prietenii si familia si stropita de un pahar de vin, pentru sanatate si belsug.

Reteta pasca moldoveneasca cu cas

Reteta pasca moldoveneasca cu cas

Ingrediente pentru pasca moldoveneasca cu cas:

1. Aluat de cozonac – 400 g.
2. Cas de oaie (proaspat) – 500 g.
3. Galbenusuri – 5

Mod de preparare pentru pasca moldoveneasca cu cas:

1. Pentru umplutura se rade casul pe razatoarea micai se amesteca bine cu galbenusurile.
2. Se imparte aluatul in 3 bucati, dintr-o bucata se face o foaie rotunda care se intinde in tava unsa cu unt.
3. Din alta bucata se fac 2 suluri lungi care se impletesc si se face un colacel, care se pune pe prima foaie.
4. Se pune umplutura in interiorul colacului, iar pe deasupra punandu-se alte 2 suluri rasucite, preparate intre timp din a treia bucata de aluat, in forma de cruce.
5. Se unge aluatul cu galbenusul ramas, apoi se da la foc potrivit cca. 40 minute.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response