Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Pasca poloneza

In foarte multe tari, nu se poate concepe pastele fara existenta pe masa de Inviere a unor preparate traditionala precum pasca, de exemplu pasca poloneza din Polonia. Pasca poloneza este putin diferita de retetele noastre de pasca, este preparata simplu si in acelasi spirit de paine sfintita, pe care sa o consume credinciosii dupa Paste. Preparata ca un aluat de paine speciala, pasca poloneza poate fi consumata si in timpul mesei, dar si drept cozonac.

Reteta pasca poloneza

Reteta pasca poloneza

Ingrediente pentru pasca poloneza:

1. Drojdie – 15 g.
2. Apa (calda) – o ceasca
3. Zahar – o ceasca
4. Lapte (cald) – 3 cani
5. Faina – 4 cani
6. Oua – 6
7. Zahar – o ceasca
8. Margarina (topita) – o ceasca
9. Sare – o lingurita
10. Lamaie – o lingurita de zeama de lamaie
11. Faina – 12 cani
12. Oua – 1
13. Apa – o lingurita
14. Unt (topit) – 2 lingurite

Mod de preparare pentru pasca poloneza:

1. Se dizolva drojdia in jumatate de ceasca de apa calda. Intre timp se dizolva jumatate de ceasca de zahar in lapte cald, pe foc.
2. Dupa ce se raceste, se amesteca cu drojdia si cu patru cani de faina. Se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se pune deoparte, intr-un loc calduros, timp de doua ore.
3. Se bat cele sase oua cu jumatate de cana de zahar, margarina, sarea si coaja lamaie. Se amesteca bine si se adauga drojdia. Se adauga faina ramasa pina se formeaza un aluat moale.
4. Se framanta aluatul pe o planseta cernita cu faina, pana devine elastic, timp de 10 minute. Se lasa deoparte timp de doua ore, la cald.
5. Se imparte aluatul in trei parti. Se da forma pinii. Se mai lasa 45 de minute sa creasca. Se bate un ou cu o lingurita de apa si se ung piinile. Se coace la cuptorul incalzit la 175 grade C, pentru aproximativ 45 de minute. Se scot si se ung cu unt topit, pentru crusta moale.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response