Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Paste cu nuca si gorgonzola

O reteta savuroasa, in care aroma miezului de nuca este pusa in evidenta de gorgonzola. Pofta buna alaturi de aceasta reteta de paste cu nuca si gorgonzola!

Reteta paste cu nuca si gorgonzola

Reteta paste cu nuca si gorgonzola

Ingrediente paste cu nuca si gorgonzola:

1. Unt – 2 linguri
2. Ceapa (verde) – 5 buc. (fin tocate)
3. Cimbru (uscat) – o lingurita si jumatate
4. Smantana – 60 g.
5. Gorgonzola (faramitata) – 225 g.
6. Paste – 225 g.
7. Nuca – o cana
8. Parmezan – 60 g.
9. Piper

Mod de preparare paste cu nuca si gorgonzola:

1. Intr-o tigaie medie, la foc mediu, lasa untul la topit.
2. Adauga ceapa si lasa pe foc timp pe 5 minute.
3. Adauga cimbrul.
4. Adauga smantana si gorgonzola, dupa care amesteca pana cand gorgonzola se topeste, iar sosul incepe sa se ingroase usor.
5. Presara piper negru, proaspat macinat.
6. Acopera vasul si lasa-l sa se raceasca.
7. Asaza pastele intr-un vas de dimensiuni mari, in care apa cu sare a ajuns la punctul de fierbere. Amesteca ocazional. Pastele trebuie sa fie moi, insa suficient de crocante pentru a putea fi muscate. La final, scurge bine pastele de apa si lasa-le in acelasi vas.
8. Adauga peste paste compozitia anterior preparata. Lasa compozitia pe foc mic si amesteca pana cand pastele se ‘imbraca’ cu un strat uniform de sos.
9. Incorporeaza nucile.
10. Pastele cu gorgonzola si nuca se servesc imediat, calde, cu parmezan pe deasupra.

Daca doriti sa incercati si alte retete de paste o puteti face cu un simplu click, AICI.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , ,

Leave a Response