Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Paste late cu scoici

V-am pregatit o reteta simpla de paste late cu scoici, gata in numai cateva minute. Pofta buna!

Reteta paste late cu scoici

Reteta paste late cu scoici

Ingrediente paste late cu scoici:

1. Scoici – 200 g.
2. Paste – o punga
3. Usturoi
4. Patrunjel
5. Ulei (de masline)
6. Sare
7. Oregano

Mod de preparare paste late cu scoici:

1. Pentru inceput se fierb pastele in apa in care se pune si putin ulei de masline. Intre timp se spala bine scoicile, numai cele intregi pentru ca cele desfacute nu sunt bune, si apoi se pun pe foc intr-o cratita in care am pus uleiul si se lasa sa se deschida. Se amesteca din cand in cand in ele, spre sfarsit se pune putina apa si se lasa sa dea de 2 ori in clocot.
2. In paralel, daca pastele s-au fiert, se ridica de pe foc, se dau printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.
3. Intr-o alta cratita se pun uleiul de masline, tomatele si sucul lasat de scoici, se condimenteaza si se lasa sa dea un clocot. Peste acest sos se pun pastele, scoicile si usturoiul tocat marunt. La final se asezoneaza cu patrunjelul tocat marunt.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , ,

Leave a Response