Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Penne cu asparagus

Un antreu excelent sau un fel de mancare satios si gustos. Va uram pofta buna alaturi de aceasta reteta de penne cu asparagus!

Reteta penne cu asparagus

Reteta penne cu asparagus

Ingrediente penne cu asparagus:

1. Penne – 2 cani si jumatate
2. Asparagus (taiat pe diagonala) – 2 cani
3. Mazare (congelata, semi-preparata) – jumatate de cana
4. Faina – 2 linguri
5. Mustar – 4 linguri
6. Busuioc (uscat) – jumatate de lingurita
7. Sare – jumatate de lingurita
8. Piper – jumatate de lingurita
9. Usturoi (taiat, marunt) – 2 catei
10. Lapte – 2 cani
11. Parmezan (ras) – un sfert de cana
12. Unt – o lingura
13. Zeama (de lamaie) – o lingura
14. Lamaie – o lingurita de coaja rasa
15. Parmezan (decor)

Mod de preparare penne cu asparagus:

1. Intr-un vas de dimensiuni mari, cu capac, prepara pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Adauga asparagusul si mazarea in ultimele 3 minute de fierbere. Scurge pastele de apa si pune din nou vasul pe foc.
2. Intr-o tigaie, amesteca faina, mustarul Dijon, busuiocul, sarea, piperul si usturoiul taiat marunt. Adauga treptat laptele, pana cand obtii o compozitie omogena.
3. Pune tigaia pe foc mediu si amesteca in permanenta sosul, pana cand acesta da in clocot. Redu intensitatea flacarii si amesteca frecvent, pana cand sosul se ingroasa. Adauga 1/4 cana parmezan ras si untul; amesteca pana cand cele doua ingrediente se topesc.
4. Peste pastele fierbinti, adauga sosul gata preparat, zeama si coaja rasa de lamaie, cat sa acopere pennele cu un strat uniform.
5. Inainte de a servi, presara peste paste parmezan ras.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response