Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Penne cu rosii coapte

Nu doar delicioasa, insa si sanatoasa: pregatirea acestui penne cu rosii coapte presupune un aport de fibre, fier si calciu in organismul tau.

Reteta penne cu rosii coapte

Reteta penne cu rosii coapte

Ingrediente penne cu rosii coapte:

1. Rosii – 12 buc.
2. Usturoi – 10 catei
3. Busuioc (proaspat) – o ceasca
4. Sare – jumatate de lingurita
5. Piper – jumatate de lingurita
6. Ulei (de masline) – un sfert de ceasca
7. Penne – 4 cesti
8. Branza (feta, maruntita) – o ceasca

Mod de preparare penne cu rosii coapte:

1. Taie rosiile in lungime si pune-le cu fata taiata in sus, intr-o oala unsa cu ulei.
2. Amesteca intr-un vas usturoiul pisat, busuiocul taiat marunt, uleiul, sarea si piperul. Toarna compozitia peste rosii. Coace-le apoi in cuptor timp de 2 ore, dupa ce l-ai incins la 180 grade Celsius. Taie apoi rosiile coapte in patru.
3. Intre timp, fierbe pastele in apa cu sare, timp de 8-10 minute, pana sunt fragede, insa nu foarte moi. Scurge-le de apa, apoi adauga bucatile de rosii. Presara deasupra feta maruntita.

Daca doriti sa incercati si alte retete de paste o puteti face cu un simplu click, AICI.

Sursa text: retete.eva
Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , ,

Leave a Response