Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Pere cu sos de ciocolata

pere-cu-sos-de-ciocolata.JPG

pere-cu-sos-de-ciocolata-2.JPG

Ingrediente:

1. Vin rosu – 300 ml.
2. Zahar fin – 125 g.
3. Ciocolata menaj (tocata) – 175 ml.
4. Frisca lichida – 150 ml.
5. Zahar tos – 25 g.
6. Pere – 4 buc.
7. Coaja rasa si sucul de la o portocala

Mod de preparare:

1. Turnati vinul impreuna cu 150 ml. apa intr-o cratita mai inalta, adaugati zaharul, coaja si sucul de portocala. Puneti vasul, la foc potrivit, pe aragaz. Lasati sa fiarba in clocot 5 minute, apoi luati vasul de pe foc.
2. Cu ajutorul unui cutit de curatat cartofi decojiti perele, cu multa atentie. Nu le rupeti coditele. Daca este necesar, taiati o felie subtire de la baza fiecarei pere, astfel incât fructele sa stea perfect drepte.
3. Puneti cu grija perele in siropul fierbinte si asezati vasul din nou pe foc. Acoperiti cu un capac si lasati perele sa fiarba in sirop, la foc mic, circa 20 minute (sau cat este necesar ca sa se inmoaie). Din cand in când rasuciti perele pentru a va asigura ca sunt in permanenta acoperite de sirop. Luati vasul de pe foc si lasati perele sa se raceasca in siropul in care au fiert. Cand sunt reci, transferati-le, cu ajutorul unei spumiere, pe un platou.
4. Strecurati siropul, apoi puneti-l din nou pe foc sa fiarba in cateva clocote, pana ce se ingroasa bine. Adaugati frisca lichida, ciocolata si zaharul si lasati totul sa fiarba la foc foarte mic, amestecand continuu pana ce ciocolata se topeste complet. Puneti perele in farfurii individuale si turnati cu grija sos de ciocolata peste ele; serviti imediat.

Reteta este pentru 4 portii.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response