Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Pere glasate

Aceasta reteta de pere glasate este un delicios desert frantuzesc. Aceste pere glasate, poires pochees aux epices sunt deosebit de aromate, aroma de pere imbinandu-se perfect cu aroma cuisoarelor, vinului alb si a vaniliei. Putem servi acest desert rafinat si savuros de pere glasate, poires pochees aux epices si pentru o cina romantica.

Reteta pere glasate

Reteta pere glasate

Ingrediente pentru pere glasate:

1. Pere – 4 buc.
2. Lamaie – o buc.
3. Vin (alb, dulce) – 2 pahare
4. Zahar – 150 g.
5. Fruze de busuioc – 6
6. Vanilie – un baton
7. Cuisoare – 6
8. Apa – 2 pahare

Mod de preparare pentru pere glasate:

1. Se spala perele, se cojesc, se freaca pe toate partile cu lamaie pentru a nu se oxida.
2. Odata curatate, perele se pun intr-o craticioara cu vinul alb, zaharul, batonul de vanilie rupt in bucatele, apa, cuisoarele.
3. Se lasa la fiert 35 de minute aproximativ (se inteapa cu cutitul ca sa se verifice daca sint fierte), se scot perele, se pun intr-un bol, se infig cuisoarele in cap.
4. Se fierbe in continuare vinul cu ingredientele pana se mai ingroasa si apoi se pune peste pere, adaugandu-se si busuiocul.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response