Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Peste umplut

Ai nevoie de:

  • 1 peste mare de aproximativ 1,5 kg
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 4 cepe potrivite
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • 1 lingura bulion
  • patrunjel verde
  • marar verde

Cum procedezi:

1. Cureti pestele, il speli si-l usuci. Il condimentezi cu sare si-l lasi la rece cateva minute. Ceapa, tocata marunt, o calesti in ulei si 2 linguri de apa. Cand ceapa devine sticloasa, adaugi faina si continui calirea, amestecand continuu ca sa nu se lipseasca. Stingi cu bulionul diluat cu putina apa si fierbi inca 2 minute. Adaugi usturoiul zdrobit, sare si piper, dupa gust si iei de pe foc.
2. Dupa ce s-a racit, adaugi ouale crude, verdeata tocata marunt, sare si piper, dupa gust si amesteci totul. Cu aceasta compozitie vei umple pestele, il legi cu un fir de rafie ca sa nu se desfaca in timpul prepararii si il asezi intr-o tava.
3. Il stropesti cu putin ulei de masline, adaugi boabele de piper si vinul, apoi dai la cuptor. E bun atat cald cat si rece.

Timp de preparare: 40 de minute

Timp de coacere: 25 de minute

Dificultate: usor

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response