Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Piept de curcan pe pat de orez

Ai nevoie de:

  • un kg piept de curcan
  • cimbru
  • rozmarin
  • o lamaie
  • piper praf si boabe
  • praf de soia dulce
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 250 g orez
  • 1-2 fire marar pentru decor
  • sare

Cum procedezi:

1. Se trece pieptul de curcan printr-un jet de apa rece. Se condimenteaza bine cu sare, piper, cimbru, rozmarin si un praf de boia dulce, se unge cu ulei si se lasa cateva minute la frigider.
2. Se da drumul la cuptor si se baga pieptul de curcan, dar nu inainte de a fi stropit cu cateva linguri de apa. Cat timp sta in cuptor, se mai stropeste cu apa din cand in cand pentru a nu se usca.
3. Intre timp, se spala orezul si se pune sa fiarba intr-o cratita, cu trei masuri de apa, o lamaie intreaga, putina sare si ulei de masline. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba.
4. Dupa ce s-au facut friptura si orezul, se asaza pe un platou orezul, deasupra se pune o bucata de friptura de curcan si se orneaza cu felii de lamaie si un fir de marar.

Timp de preparare: 40 minute

Timp de coacere: 60 minute

Reteta este pentru 4 portii.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response