Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Piept de curcan umplut cu alune

Ai nevoie de:

  • 700 g piept de curcan
  • 300 g alune
  • 250 g sunca
  • 1 ou
  • miezul de la 2 felii de paine inmuia in lapte
  • nucsoara
  • 100 g bacon
  • 1 legatura patrunjel
  • 4-5 cepe

Cum procedezi:

1. Tai carnea in asa fel incat sa obtii o bucata cat mai intinsa pe care o presari cu sare si piper. Maruntesti alunele cat mai mult. Treci sunca prin masina de tocat impreuna cu miezul inmuiat si bine presat si in tocatura adaugi o treime din alunele maruntite, sare, piper, nucsoara, oul.
2. Acoperi carnea cu acest amestec, rulezi si invelesti rulada cu feliile de bacon. Legi cu ata de bucatarie si prajesti pe toate partile.
3. Apoi, asezi rulada intr-un vas care merge la cuptor, adaugi ceapa curatata si taiat in patru, pui apa si, eventual, o lingura de condiment. La final, adaugi alunele ramase amestecate cu o lingurita de unt si o lingurita faina. Lasi la cuptor inca 10 minute. Aduci la masa cu piure de cartofi, orez sau cartofi nature.

Timp de preparare: 25 de minute

Timp de coacere: 50 de minute

Dificultate: medie

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response