Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Piersici cu crema de nescafe

Piesici cu crema de Nescafe, va oferim o reteta usoara pentru a obtine un desert delicios. Piersici cu crema este o combinatie fascinanta, cu mic efort si cateva ingridiente suplimentare, veti obitne un desert de neuitat.

piersici-cu-crema-de-nescafe.JPG

Ingrediente:

1. Piersici – 12 buc.
2. Oua – 3
3. Lapte – jumatate de litru
4. Zahar – 170 g.
5. Nescafe – o lingura
6. Lichior (la alegere) – un pahar
7. Dulceata capsuni – o cana
8. Smantana – o ceasca
9. Pliculet de vanilie – 1 buc.

Mod de preparare:

1. Cele 12 piersici se taie in doua, se scot samburii si se fierb 10 min intr-un sirop facut din 1/2 l apa si 150 g zahar. Se scurg si se lasa sa se raceasca.
2. Se bat 3 oua cu 2 linguri de zahar, vanilia si nesul, apoi se adauga laptele clocotit. Intreaga compozitie se fierbe pe foc mic amestecand mereu cu o lingura de lemn, pana crema se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa 20-30 de min sa se raceasca.
3. Dupa ce s-a racit crema, se adauga la ea lichiorul si smantana si se amestica bine. Compozitia obtinuta se toarna in pahare de sticla sau in boluri din care va fi servita. Se pun deasupra piersicile, iar peste ele dulceata diluata cu putin lichior.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS

Leave a Response