Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Piersici cu crema

Piersici cu crema este o reteta capcana, pentru ca de fapt nu are in compozitie piersici. Reteta de piersici cu crema isi are numele din incercarea de a obtine niste fursecuri de forma unor piersici. Piersici cu crema nu au piersici dar sunt la fel de bune si de savuroase.

Reteta piersici cu crema

Reteta piersici cu crema

Ingrediente pentru piersici cu crema:

Pentru aluat

1. Faina – 450 g.
2. Smantana – 250 ml.
3. Oua – 1
4. Zahar – 100 g.
5. Unt – 50 g.
6. Bicarbonat – o lingurita

Pentru crema

1. Oua – 2
2. Zahar – 150 g.
3. Lapte – 2 linguri
4. Cacao – 30 g.
5. Unt – 200 g.
6. Rom – 30 ml.
7. Nuci (macinate) – 100 g.
8. Zahar (vanilat) – un pachet

Mod de preparare pentru piersici cu crema:

1. Intr-un lighenas se amesteca cu lingura smaantana, oul, zaharul, untul topit si faina impreuna cu amoniacul, apoi se framanta cu mana 2-3 min.
2. Se obtine un aluat mai virtos care se lasa sa stea 3-4 ore.
3. Se ia apoi din aluat cca 1/4 si pe masa presarata cu faina se modeleaza un sul cu diametrul de 2 cm care se taie in bucati de 2 cm. Fiecare bucata se ruleaza in forma de bila se aseaza in tava presarata cu faina cu distanta de 3 cm intre ele.
4. Se coc 20-25 min, dupa ce s-au racit se scobesc putin la baza, se umplu cu crema si se lipesc cate 2 formand cate o piersica.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response