Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Piscoturi cu ciocolata si portocale

Un desert pentru pretentiosi care poate face deliciul unei mese festive sau la o aniversare intre prieteni.

Reteta piscoturi cu ciocolata si portocale

Reteta piscoturi cu ciocolata si portocale

Ingrediente pentru piscoturi cu ciocolata si portocale:

1. Esenta de portocale – o lingurita
2. Esenta de vanilie – o lingurita
3. Unt (topit) – 30 de lingurite
4. Zahar (pudra) – 2 cesti
5. Oua – 2
6. Faina – 3 cesti si jumatate
7. Sare – un varf de cutit
8. Fulgi de ciocolata – 8 lingurite
9. Amidon de porumb – 2 lingurite
10. Ciocolata cu lapte – 150 g.
11. Portocale – coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare pentru piscoturi cu ciocolata si portocale:

1. Se amesteca faina cu sarea, iar in alt vas, zaharul pudra cu esenta de vanilie si cea de portocale si cu untul topit.
2. Se adauga albusurile celor 2 oua la amestecul de zahar, apoi se adauga faina cu sarea.
3. Se amesteca foarte bine si se formeaza un aluat care se da la rece, la frigider, 40 de minute.
4. Cu ajutorul unei pungi/forme de spritz se formeaza bastonase care se coc timp de 8-10 minute.
5. Se inmoaie bastonasele in ciocolata topita si se presara coaja de portocala rasa.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response