Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Pizza cu ardei gras si masline (de post)

M-am gandit ca daca tot se apropie Pastele sa scriu si o reteta de pizza de post care se pregateste rapid si care este foarte gustoasa.

Ai nevoie de:

  • 300 g faina
  • 1 lungura de ulei sau 30 g margarina
  • 200 ml apa
  • 25 g drojdie de bere
  • 1 lungurita de zahar
  • sare
  • ulei pentru uns tava

Pentru umplutura:

  • 2 ardei grasi verzi
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 g rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100 g masline negre
  • 1/2 legatura de patrunjel verde
  • suc de rosii
  • sare
  • piper

Cum procedezi:

1. Se dizolva drojdia de bere in apa calduta cu o lingurita de zahar si se toarna in faina cernuta. Se adauga un praf de sare si margarina inmuiata si se framanta bine. Se acopera apoi cu un servet si se lasa intr-un loc cald, la dospit.
2. Pentru umplutura, ardeiul gras si rosiile se curata, se spala si se taie felii , iar usturoiul se toaca marunt.
3. Se intinde aluatul intr-o foaie de 3-4 mm si se pune intr-o tava unsa cu ulei. Se presara ardeiul gras, usturoiul tocat, maslinele si rosiile si se coace in cuptorul incins, la foc potrivit 25-30 de minute. Se presara patrunjel verde si se serveste cu suc de rosii condimentat cu sare si piper.

Timp de preparare: 35 minute

Timp de coacere: 30 minute

Reteta este pentru 4 portii.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response