Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Placinta bulgareasca

Placinta bulgareasca este un desert savuros si pufos de mere, putin diferita, ca si mod de preparare, de placinta noastra traditionala cu mere. Desi la prima vedere pare un pic cam sofisticata, datorita numarului mare de ingrediente, aceasta placinta bulgareasca este foarte usor de preparat.

Reteta placinta bulgareasca

Reteta placinta bulgareasca

Ingrediente pentru placinta bulgareasca:

1. Mere – 6 buc.
2. Zahar – un pahar si jumatate
3. Gris – un pahar
4. Bicarbonat – o lingurita
5. Scortisoara – o lingurita
6. Unt – o lingurita
7. Lapte – un pahar
8. Zahar (pudra) – o lingura
9. Sare de lamaie – un varf de lingurita

Mod de preparare pentru placinta bulgareasca:

1. Laptele se amesteca cu faina si gris, apoi se adauga bicarbonatul sis area de lamaie.
2. Merele se curata de coaja si seminte, se dau pe razatoarea mare, apoi se amesteca cu zaharul si scortisoara.
3. Pe tava unsa cu ulei se presara 1/3 din faina, apoi se aseaza 1/3 din mere, inca un strat de faina si unul de mere.
4. Se procedeaza astfel, pana se termina ambele ingrediente, important este ca, merele sa formeze ultimul strat.
5. La sfarsit se toarna o jumatate de pahar de lapte fierbinte si se da la cuptor timp de 1 h la temp. de 180 C.
6. Placinta fierbinte se presara cu zahar pudra si se taie in romburi.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response